Aperitiv mini gugulufi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
30 Ian 2018 | 3021 vizualizari
Aperitiv mini gugulufi

Am plecat de la o rețetă a Oanei Plăcintă și am modificat-o potrivit gusturilor mele. Față de rețeta Oanei, am preferat să pun ciupercuțe champignons proaspete (pe care le-am fiert și mărunțit) și ulei de floarea soarelui, nu de măsline, care este amar și nu-mi place decât la unele preparate. De asemenea, ca verdeață am preferat mărarul, pentru că-mi place mai mult decât pătrunjelul, în preparate gătite. Am pus, așadar, ingredientele care mi se par mai potrivite, în conformitate cu gusturile mele și în cantități acceptabile (mult mai puțină făină, de exemplu) și au ieșit 6 gugulufi aperitiv foarte buni și aspectuoși, numai buni pentru soțul meu, ca să-i ia la serviciu.

Ingrediente

  • 100 grame de ciuperci champignons
  • 2 ouă
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri de smântână grasă
  • 2 lingurițe rase de praf de copt
  • 100 grame de făină albă
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se tamponează cu un prosop de hârtie și se taie mărunt.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează cu sare, până se fac spumă. Se adaugă pe rând gălbenușurile, unul câte unul, mixând mereu, după care se adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Când compoziția este omogenă, se renunță la mixer și se încorporează ușor, cu lingura, să nu scadă aluatul, smântâna, ciupercuțele tăiate mărunt, piperul, mărarul și la urmă, uleiul.

Se toarnă compoziția (care are consistența unui aluat mai gros decât cel pentru clătite) în formele de mini gugulufi din silicon și se dă la cuptor. Când s-au rumenit, se scoate tava din cuptor și după ce se răcoresc puțin, se pot scoate gugulufii din formă. Sunt buni atât calzi, cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini gugulufi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci

Postat de oanapl

Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci

Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 30.01.2018, 21:48
Ce frumosi ti-au iesit Eu as servi unul si in interior i-as pune iaurt grecesc
la 30.01.2018, 21:49
Bună idee, MIhaela! Mulțumesc frumos!
la 30.01.2018, 21:57
Imi plac foarte mult checurile aperitiv
la 30.01.2018, 22:18
la 30.01.2018, 22:21
Și mie-mi plac, Diaconta! Iată încă ceva care ne apropie...Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking