Ingrediente
- 100 grame de ciuperci champignons
- 2 ouă
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- 5 linguri de smântână grasă
- 2 lingurițe rase de praf de copt
- 100 grame de făină albă
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare
Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se tamponează cu un prosop de hârtie și se taie mărunt.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează cu sare, până se fac spumă. Se adaugă pe rând gălbenușurile, unul câte unul, mixând mereu, după care se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
Când compoziția este omogenă, se renunță la mixer și se încorporează ușor, cu lingura, să nu scadă aluatul, smântâna, ciupercuțele tăiate mărunt, piperul, mărarul și la urmă, uleiul.
Se toarnă compoziția (care are consistența unui aluat mai gros decât cel pentru clătite) în formele de mini gugulufi din silicon și se dă la cuptor. Când s-au rumenit, se scoate tava din cuptor și după ce se răcoresc puțin, se pot scoate gugulufii din formă. Sunt buni atât calzi, cât și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini gugulufi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|