Aperitiv ochiuri in cuib de sunca

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
3 Mai 2018 | 2711 vizualizari
Aperitiv ochiuri in cuib de sunca

Când aveam musafiri la micul dejun, obișnuiam să le prepar ceva mai drăguț, mai bun și simplu, chiar dacă asta cerea mai mult timp. Spre exemplu, le făceam ochiurile fie în chiflă, fie în cuib de șuncă și astfel reușeam să-i surprind în mod plăcut. Am prezentat în urmă cu aproape un an ochiurile în chiflă, așa că acum le voi prezenta pe cele în cuib de șuncă, adică exact ceea ce am avut la micul dejun în această dimineață!

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 felii de șuncă presată
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

În formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată.

Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de cașcaval. Se toarnă ouăle, cu grijă, să nu se spargă și apoi se răzuiește deasupra cașcaval, pe răzătoarea mare. Se presară sare și piper și se dau la cuptorul încins, la temperatură medie.

Când ouăle s-au întărit și cașcavalul de deasupra s-a topit, se scot formele din cuptor, se pun cuiburile cu ochiuri în farfurii și se servesc imediat, calde, la micul dejun, cu roșii și pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri in cuib de sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mamaliga

Postat de autodiag

Mamaliga

Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic,...

Citeste continuarea

Bulz dacic

Postat de rocsi_1612

Bulz dacic

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2018, 10:46
Un muc dejun gustos!
la 03.05.2018, 10:51
Așa este, Mirela! Mulțumesc! Ne mai facem și nouă specialități, nu numai musafirilor...!
la 03.05.2018, 11:45
la 03.05.2018, 11:51
Ce poate fi mai bun Pentru a incepe ziua ?
la 03.05.2018, 12:19
o bunatate !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking