Ingrediente
- 6 oua
- sare
- verdeata (marar si patrunjel)
- cateva felii de salam sasesc
- putin cascaval ras
- Pentru salata de ardei copti:
- 8 ardei galbeni
- 1 lingurita cu otet
- 6 lingurite cu apa
- un praf de sare
Mod de preparare
Se coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai usor.
Se lasa la racit.
Se curata si se taie fasii. Incercati pe cat posibil sa nu-i spalati sub jet de apa, pentru ca isi pierd din aroma. Se ruleaza fasiile pachetele si se aranjeaza intr-un castronel, se adauga sare, otet si apa.
Se sparg toate ouale intr-un vas, se bat cu putina sare, se amesteca cu salamul (sau sunca daca aveti) taiat bucatele, verdeata maruntita si cascavalul ras. Se toarna cu polonicul intr-o tigaie antiaderenta din oua, pregatindu-le sub forma de clatite. Mie, 6 oua imi ajung pentru 4 clatite.
Sugestie de servire:
Mie imi place omleta alaturi de salata de ardei copti.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/omleta-cu-salam-sasesc-verdeata-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|