Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
3 Feb 2018 | 2757 vizualizari
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

Omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, este, așa, ca un sandwich, doar că feliile de pâine trebuie să fie mai mari, mai încăpătoare. Eu am avut o pâine rotundă și am putut să tai felii mai mari. Cu ingredientele din interior se poate jongla după gustul fiecăruia.

Ingrediente

  • Pentru trei porții:
  • 3 felii mari de pâine
  • 3 ouă mari sau 4 medii
  • 1 ardei gras, roșu
  • 100-150 g șunculiță țărănească
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • puțin cașcaval ras

Mod de preparare

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm.

Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit.

Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim în untul încins, dar nu mai mult de un minut.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper.

Așezăm feliile de pâine în tigaie și strângem în interiorul lor ingredientele ușor rumenite, apoi turnăm peste ingredientele din interior ouăle, împărțindu-le în mod egal.

Lăsăm frigănelele să se rumenească pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, le întoarcem și le rumenim și pe cealaltă parte.

Cât se rumenesc pe cea de-a doua parte, presărăm deasupra lor, cașcavalul ras pentru a le gratina frumos.

Servim omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, caldă, alături de legume proaspete, murături sau salată, dar este la fel de bună și rece, luată la pachet.

Miezul de la pâine, rămas, îl putem trece prin ouă bătute( 2 ouă) și facem frigănele, că poate nu sunt suficiente omletele noastre :D

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Postat de RODIMUR

Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de gicuta69

Ciuperci umplute

Curatam si spalam ciupercile, le scoatem cu grija coditele pe care le vom toca marunt. Peste palariile de ciuperci presaram sare si le lasam deoparte. Tocam ceapa, ardeiul si sunca cubulete....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.02.2018, 09:16
Cred că e foarte bună!
la 03.02.2018, 09:16
gustos si satios
la 03.02.2018, 09:20
la 03.02.2018, 09:31
la 03.02.2018, 09:35
Buna!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking