Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
1 Iun 2017 | 2817 vizualizari
Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

O omletă gustoasă și consistentă, mai ales dimineața, înainte de a începe o nouă zi de muncă... Prima dată am mâncat o astfel de omletă la Avignon, în sudul Franței și mi-a plăcut foarte mult, pentru că nu era uscată, ci moale pe interior, iar șunca îi dădea un gust foarte bun. E o omletă împăturită, care seamănă cu un portofel...

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 grame șuncă
  • 100 grame cașcaval
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin.

Se bat ouăle cu sarea și piperul.

În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar când a prins consistență, se pune cașcavalul răzuit și apoi șunca tăiată pe o jumătate din suprafața omletei. Cu paleta se aduce cealaltă jumătate peste cea garnisită cu șuncă și cașcaval și se lasă încă pe aragaz, la foc mic. Când s-a rumenit bine pe o parte, omleta se întoarce pe cealaltă față, pentru a se coace la fel.

Se servește caldă, cu o salată asortată, sau cu roșii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Postat de RuxyRux

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Prepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute....

Citeste continuarea

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2017, 10:04
Mmm, ce bun!
la 01.06.2017, 10:19
Yammi! Foarte bună! 🍅🍅🍅
la 01.06.2017, 10:39
Servim ,daca ne dai:
la 01.06.2017, 10:55
Buna-i la micul dejun!
la 01.06.2017, 11:05
Ce-mi place!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking