Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
1 Iun 2017 | 2929 vizualizari
Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

O omletă gustoasă și consistentă, mai ales dimineața, înainte de a începe o nouă zi de muncă... Prima dată am mâncat o astfel de omletă la Avignon, în sudul Franței și mi-a plăcut foarte mult, pentru că nu era uscată, ci moale pe interior, iar șunca îi dădea un gust foarte bun. E o omletă împăturită, care seamănă cu un portofel...

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 grame șuncă
  • 100 grame cașcaval
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin.

Se bat ouăle cu sarea și piperul.

În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar când a prins consistență, se pune cașcavalul răzuit și apoi șunca tăiată pe o jumătate din suprafața omletei. Cu paleta se aduce cealaltă jumătate peste cea garnisită cu șuncă și cașcaval și se lasă încă pe aragaz, la foc mic. Când s-a rumenit bine pe o parte, omleta se întoarce pe cealaltă față, pentru a se coace la fel.

Se servește caldă, cu o salată asortată, sau cu roșii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftelute la cuptor

Postat de gicuta69

Chiftelute la cuptor

Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe   razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile...

Citeste continuarea

Aperitiv bilute de branza Feta

Postat de cris2711

Aperitiv bilute de branza Feta

Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2017, 10:04
Mmm, ce bun!
la 01.06.2017, 10:19
Yammi! Foarte bună! 🍅🍅🍅
la 01.06.2017, 10:39
Servim ,daca ne dai:
la 01.06.2017, 10:55
Buna-i la micul dejun!
la 01.06.2017, 11:05
Ce-mi place!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking