Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

Postat de Reli_B in Aperitive / Garnituri
27 Noi 2017 | 1376 vizualizari
Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

Tarte si placinte rumenite si iscusite

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • 200 g mozzarela
  • 1 buc carnat
  • 2 buc ciuperci champignon
  • 3 lg ketchup de casa

Mod de preparare

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze.

Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita facuta in mijloc, maiaua si uleiul, apoi amestecam dinspre mijloc spre margini. Adaugam lapte putin cate putin pana obtinem un aluat bun de famantat. Rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam un aluat moale si nelipicios. Il lasam la dospit timp de jumatate de ora.

Mozzarela o dam pe razatoarea cu gauri mari. Carnatul il taiem rondele. Ciupercile le spalam, le curatam si le taiem felii.

Intindem aluatul in forma rotunda si imbracam tava unsa cu unt in asa fel incat sa ajunga aluatul si pe margini. Ungem aluatul cu ketchup si presaram mozzarela. Asezam deasupra rondelele de carnat si feliile de ciuperci. Marginile aluatului le indoim usor peste tarta. Ungem si marginile indoite cu ketchup.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta

Postat de merisor67

Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta

Decongelam pachetul cu foi de placinta si il taiem pe jumatate. Batem cele doua oua cu putina sare, apoi adaugam iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Taiem pastrama de porc...

Citeste continuarea

Trandafiri din foietaj cu bacon si cascaval

Postat de panacris

Trandafiri din foietaj cu bacon si cascaval

 Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de muștar clasic, apoi se așează feliile de bacon, peste ele feliile de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.11.2017, 22:07
Bravo, Bunica !!! Aici ma bag si eu
la 27.11.2017, 22:10
Multumesc! Cu mare drag!
la 27.11.2017, 22:53
la 27.11.2017, 23:07
Ce bine arată!
la 28.11.2017, 08:08
Imi place!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking