Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

Postat de Reli_B in Aperitive / Garnituri
27 Noi 2017 | 2595 vizualizari
Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

Tarte si placinte rumenite si iscusite

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • 200 g mozzarela
  • 1 buc carnat
  • 2 buc ciuperci champignon
  • 3 lg ketchup de casa

Mod de preparare

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze.

Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita facuta in mijloc, maiaua si uleiul, apoi amestecam dinspre mijloc spre margini. Adaugam lapte putin cate putin pana obtinem un aluat bun de famantat. Rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam un aluat moale si nelipicios. Il lasam la dospit timp de jumatate de ora.

Mozzarela o dam pe razatoarea cu gauri mari. Carnatul il taiem rondele. Ciupercile le spalam, le curatam si le taiem felii.

Intindem aluatul in forma rotunda si imbracam tava unsa cu unt in asa fel incat sa ajunga aluatul si pe margini. Ungem aluatul cu ketchup si presaram mozzarela. Asezam deasupra rondelele de carnat si feliile de ciuperci. Marginile aluatului le indoim usor peste tarta. Ungem si marginile indoite cu ketchup.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv Oua scotiene

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv Oua scotiene

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....

Citeste continuarea

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

Postat de Oana

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

Aluatul foietaj dezghetat se taie in cercuri cu o forma speciala sau cu un pahar. Se unge fiecare cerc cu crema de branza. Rosiile cherry se taie in sferturi si se pun peste crema de branza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2017, 22:07
Bravo, Bunica !!! Aici ma bag si eu
la 27.11.2017, 22:10
Multumesc! Cu mare drag!
la 27.11.2017, 22:53
la 27.11.2017, 23:07
Ce bine arată!
la 28.11.2017, 08:08
Imi place!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking