Placinte cu Pui si Salsa

Postat de BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2017 | 4713 vizualizari
Placinte cu Pui si Salsa

Această rețetă de plăcinte este foarte simplă și aluatul se poate folosi atât de plăcinte sărate, cât și dulci, umplute cu diverse bunătăți.

Ingrediente

Aluat

  • 500 g făină
  • 250 ml apă caldă
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri de oțet
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru

Umplutura

  • 1 piept de pui, tăiat mărunt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml apă
  • 250 g cremă de brânză
  • jumătate de legătură de mărar, tocat
  • un praf de sare

Sos Salsa

  • 2 roșii, tăiate cuburi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță pudră de chili
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.

Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.

Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.

A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.

Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.

Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade C, pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.

 Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa. Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute, adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu Pui si Salsa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

Postat de Mutulica

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati  o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2017, 10:36
Yammy
la 17.02.2017, 11:11
la 17.02.2017, 11:57
Grozave...
la 17.02.2017, 12:50
la 17.02.2017, 12:55

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking