Ruladă aperitiv

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
12 Ian 2014 | 10506 vizualizari
Ruladă aperitiv

O ruladă foarte simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe ori la verişoara mea ,iar acum m-am decis s-o făptuiesc şi eu.Puteţi s-o încercaţi şi cu altă umplutura sărată,vroiam să pun marar în aluat dar am uitat,sau masline ar merge la fel de bine.Pentru umplutură am folosit brânza de vaci şi bacon.

Ingrediente

Pentru foaia de rulada:

  • 100 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • Sare,piper
  • 3 oua
  • Patrunjel verde

Pentru umplutura:

  • 300 g brânza de vaci
  • 50 g cubulete de bacon
  • Marar verde
  • Sare,piper alb

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte
  • Cascaval razuit

Mod de preparare

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina.

Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.

Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.

Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.

Am pus deasupra cateva frunzulite de patrunjel,puteti pune si masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.

Am pus la cuptor la 180 de grade 30 de minute.

Am scos din cuptor si am rasturnat pe un prosop umed,apoi am rulat foaia.

Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.

Baconul l-am prajit cu putin ulei.

Branza am amestecat-o cu sare,piper si marar verde tocat.

Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am uns cu ou,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se rumeneasca.

Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada pizza

Postat de MotanLaOale

Rulada pizza

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2014, 21:29
ce buna trebuie sa fie
la 12.01.2014, 21:30
ce frumos arata.
la 12.01.2014, 21:32
trebuie incercata! Felicitari,Dia!
la 12.01.2014, 21:34
eu zic ca rulada asta nu merge la dieta, asa ca sa fim cat mai putine la masa
la 12.01.2014, 21:34
Spusesem ba, dar hai sa zic si DAAAA ) Bravo, Dia!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking