Placinta turceasca cu branza si spanac

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
26 Sep 2014 | 19414 vizualizari
Placinta turceasca cu branza si spanac

Afara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va invit cu drag pe toti!

Ingrediente

  • Foi de placinta: Daca gasiti foi Yufka aveti nevoie de 3 bucati mari daca nu, preparati-le pe acestea, sunt foile mele preferate de dobrogeana, foarte usor de facut si tare versatile.
  • 500 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • faina pentru intins foile
  • Umplutura:
  • 2 pungulite spanac congelat( in jur de 320 gr o bucata)
  • 1 ceapa medie
  • 500 gr branza feta
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sos:
  • 400 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 2 oua
  • 100 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de turmeric
  • Glazura:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • susan
  • Tava cu inel culinar 42/29

Mod de preparare

Preparam foile:

Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat.

Impartim aluatul in 3 bucati egale. Nu vom lasa aluatul la crescut, insa e bine sa avem cald in bucatarie.

Vom intinde fiecare bucata intr-o foaie mare dreptunghiulara,  foarte subtire.

Tapetam forma cu pergament pentru copt si asezam prima foaie, lasand usor marginile sa atarne peste forma.

Pregatim umplutura:

Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei si  ceapa tocata, apoi imediat spanacul congelat, lasam la foc mic cu capac sa se inabuse, amestecam usor din cand in cand si este gata in 7 sau 8 minute. Lasam putin la racit spanacul si-l amestecam cu branza faramitata. Puteti stabili singuri proportiile pentru branza si spanac in functie de ce va place mai tare.

In tava peste prima foaie punem o parte de sos si ungem uniform apoi asezam o parte din umplutura cu spanac. Pliem marginile ca in imagine si ungem cu sos insistand in special asupra foii, mijlocul va ramane cu umplutura.

Aducem deasupra alta foaie si ungem cu sos apoi asezam umplutura si din nou sos, apoi din nou foaie si procedam in acelasi mod.

Peste ultima foaie vom pune glazura de lapte si galbenus apoi vom presara susan.

Am pus placinta la cuptor si am tinut-o pana s-a rumenit la 180 de grade, in jur de o ora.

Placinta o putem taia calda....daca alegeti sa o probati, va doresc pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turceasca cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ouă de prepeliță umplute

Postat de CulinaryRainbow

Ouă de prepeliță umplute

   După cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia.  ...

Citeste continuarea

Mamaliga

Postat de autodiag

Mamaliga

Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2014, 20:40
foarte buna
la 26.09.2014, 20:41
la 26.09.2014, 20:42
Multumesc!
la 26.09.2014, 20:46
O bunatate ai facut Rux drag!!
la 26.09.2014, 20:46
Am sosit la o felie Doua...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking