Aperitiv oua cu maioneza si marar

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
10 Mar 2018 | 3003 vizualizari
Aperitiv oua cu maioneza si marar

Nu am mai mâncat de mult timp ouă cu maioneză şi mărar şi mi-era dor de savoarea lor, aşa că am pregătit câteva. Această reţetă am învăţat-o de la tata.

Ingrediente

  • 3 ouă mari, fierte
  • gălbenuşul unui ou crud
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură muştar
  • sare şi piper negru măcinat
  • puţin ulei
  • puţin oţet 
  • 1 lingură apă
  • câteva fire de mărar

Mod de preparare

 

Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.

Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.

 Pentru umplutură: se fărâmă toate gălbenuşurile fierte, se amestecă împreună cu muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Se obţine o pastă, peste care se picură uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel până devine cremoasă şi consistentă. Se prepară atâta maioneză câtă dorim.

 Se umplu albuşurile cu maioneză, având grijă să păstrăm cam două linguri şi pentru sos. Se aşază ouăle pe un platou.

 Pentru sos: maioneza rămasă se subţiază cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet, amestecând bine.

Se toarnă sosul peste ouă, se decorează cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate.

  Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/oua-cu-maioneza-si-marar.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua cu maioneza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Postat de RODIMUR

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute pentru revelion

Postat de Ksenya

Aperitiv oua umplute pentru revelion

Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2018, 16:42
la 10.03.2018, 16:59
Bune sunt!
la 10.03.2018, 17:09
la 10.03.2018, 17:12
Îmi plac foarte mult!
la 10.03.2018, 19:04
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking