Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
3 Mai 2019 | 5019 vizualizari
Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati

Dacă tot ne-au rămas ouă fierte, după sărbători, aceasta este una dintre rețete în care le-am inclus.

Ingrediente

  • Pentru ouă panirat:
  • 6 ouă fierte tari
  • 2 ouă crude
  • 300 g file de ton în ulei
  • 1 lingură cremă de brânză
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 100 g făină
  • 150 g pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos de iaurt cu castraveți murați:
  • 3 castraveți murați
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 g iaurt cremos
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură cremă de brânză
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în altul pesmetul Curățăm ouăle, le tăiem în jumătăți, transversal și le scoatem gălbenușurile. Amestecăm gălbenușurile cu tonul, crema de brânză și pătrunjelul tocat și formăm o pastă pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust. Cu această compoziție umplem carcasele de albușuri, unindu-le două câte două să formăm, din nou, oul întreg. Trecem ouăle umplute prin făină, apoi prin ouăle crude bine bătute, iar la final prin pesmet. După ce am terminat de asamblat toate ouăle, punem uleiul la încins. Scufundăm ouăle panirat în baia de ulei încins și le rumenim bine pe toate părțile. Apoi le scoatem pe prosoape absorbante. Din compoziția cu ton rămasă, modelăm chiftele pe care le trecem ca și pe ouă prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până sunt bine rumenite. Le scoatem și pe acestea pe prosoape absorbante. Pentru sosul de iaurt cu castraveți murați, tăiem castraveții în bucăți mai mici și îi punem în recipientul blenderului. Adăugăm un cățel de usturoi răzuit, frunze de pătrunjel tocate, crema de brânză și iaurtul. Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-un sos omogen. Asezonăm sosul de iaurt și castraveți murați cu sare și piper alb, după gust. Servim delicioasele ouă panirat cu sos de iaurt și castraveți murați, calde sau reci, după preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612

Aperitiv quiche cu legume

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Tort aperitiv cu ficatei de pui

Postat de MotanLaOale

Tort aperitiv cu ficatei de pui

Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora. Toate ingredientele se curata si se toaca marunt. Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2019, 11:06
mmm super idee!
la 03.05.2019, 11:09
Foarte faine!
la 03.05.2019, 11:11
Arata bine!!!
la 03.05.2019, 11:15
bun bun
la 03.05.2019, 11:22
Nu știam ce înseamnă ”panirat” și am căutat în dicționar. Google mi-a răspuns pe dată:”Ați vrut să scrieți ”panicat”...”! Așa ”panirate” cum sunt, se pare că arată bine aceste ouă...!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking