Aperitiv oua rosii

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2017 | 1986 vizualizari
Aperitiv oua rosii

Nu știu dacă toată lumea consideră ouăle roșii un deliciu de Paști, dar ele sunt, oricum, simbolul Paștilor. Toată lumea știe să vopsească ouă, dar nu toată lumea știe să o facă ecologic. De aceea, am câteva sfaturi pentru vopsirea ecologică a ouălor de Paști. (Corect, se zice PAȘTI, la plural!) Timp de 40 de zile, de la Paști până la Înălțare, se fac ouă roșii. Nu cred că mai este necesar să explic avantajul vopsirii ecologice a ouălor, față de folosirea chimicalelor. Gospodinele trebuie să știe că, din cauza fierberii îndelungate, gălbenușul capătă o culoare verde închis (ceea ce nu este prea plăcut). De aceea, eu aleg să le vopsesc, în timp ce le fierb în zeama de coji de ceapă, iar gălbenușul rămâne curat, galben și frumos.

Ingrediente

  • 15 ouă proaspete, de preferință, avînd coaja mai deschisă la culoare
  • coajă de ceapă galbenă (de la 2-3 kg)
  • apă
  • frunzulițe de pătrunjel, mărar, trifoi...
  • abțibilduri
  • untură / ulei (pentru a da luciu ouălor vopsite)

Mod de preparare

Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva).

Coaja de la ceapa galbenă adunată cu câtva timp înainte de Paști, se fierbe timp de 10-15 minute, în 2-3 litri de apă, după care se lasă la răcit. Când s-a răcit, se scot cojile de ceapă, prin stoarcere și rămâne doar zeama, în care se pun ouăle învelite și decorate, după care se dau la foc potrivit. Se poate adăuga oțet în această zeamă de coji de ceapă, pentru o culoare mai plăcută, dar nu este obligatoriu. Se fierb ouăle timp de 4-5 minute, după care se oprește focul și, dacă la verificare, ni se pare că dorim o culoare mai închisă, le vom mai lăsa în zeama respectivă încă 5-10 minute.

Se scot ouăle din zeama de coji de ceapă și se așază pe niște șervețele, într-o tavă curată. Dacă vrem să le ornăm cu abțibilduri cu scene biblice (ceea ce este foarte frumos, pentru că e vorba de o sărbătoare religioasă!), vom face această operațiune chiar atunci, cînd ouăle sunt calde, scufundându-le, cu o lingură, într-un vas cu apă fierbinte. Abțibildurile se vor lipi instantaneu.

Când toate ouăle sunt vopsite, le vom unge cu o bucată de pânză înmuiată în untură, sau ulei, pentru a le da luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Tarta cu ardei copti

Postat de oanapl

Tarta cu ardei copti

Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.  Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2017, 11:04
la 18.04.2017, 12:56
la 18.04.2017, 16:56
Frumoase!
la 19.04.2017, 00:17
Nici mie nu-mi plac ouăle fierte cu gălbenușurile verzi (sunt foarte înecăcioase și greu de digerat)! Iar ideea ta de vopsire e foarte bună, dar după culoarea ouălor pare ca ai folosit coji de ceapă roșie!?!
la 19.04.2017, 07:08
miki_a - Da, te asigur că am folosit doar coji de ceapă galbenă, așa cum am scris mai sus. N-am ținut prea mult ouăle la vopsit și culoarea este, în realitate, puțin mai închisă decât se vede în fotografie, dar este frumoasă și naturală.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking