Aperitiv oua umplute

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2017 | 4996 vizualizari
Aperitiv oua umplute

Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de făcut pentru mesele festive, dar și pentru cele de zi cu zi. Ai mei le apreciază foarte mult și trebuie să le prepar așa cum le place lor. După gustul meu, le-aș face și altfel, dar prefer să le prepar așa cum vor ei, pentru că-mi place să le fiu pe plac și să ofer de mâncare celorlalți. Spre exemplu, eu le-aș umple și cu altceva și aș folosi o maioneză subțiată cu smântână, dar asta nu este pe placul lor. Cantitatea de maioneză este dublă față de necesarul din această rețetă, așa că, dacă nu aveți nevoie de ea și pentru alte preparate, reduceți ingredientele la jumătate. Eu am făcut mai multă maioneză, pentru că am în vedere și un alt preparat.

Ingrediente

  • 6 ouă fierte tari (gălbenușuri pentru umplutură și maioneză)
  • pentru umplutură:
  • 1 cutie pateu de ficat de gâscă (100 grame)
  • 4 gălbenușuri fierte
  • 50 grame unt
  • 1 praf de sare
  • piper
  • pentru maioneză:
  • 2 gălbenușuri fierte
  • 2 gălbenușuri crude
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță muștar clasic
  • zeamă de lămâie
  • pentru decor:
  • feliuțe de gogoșari murați
  • măsline
  • verdeață

Mod de preparare

Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți.

Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se condimentează cu sare și piper, după gust,

Pentru maioneză se răzuie celelalte două gălbenușuri fierte, se adaugă muștarul, iar apoi se încorporează pe rând gălbenușurile crude. Se toarnă uleiul, puțin câte puțin și se amestecă întruna, până ce maioneza se îngroașă. Se adaugă zeama de lămâie, după gust și se încorporează bine, amestecând mereu, ca să rezulte o maioneză fermă, bine legată.

Jumătățile de albușuri se pregătesc pentru umplut. Dacă nu sunt suficient de adânci, se mai scobește puțin în interior cu un cuțitaș, pentru a-i da forma dorită.

Se umplu ouăle cu pasta de pateu pregătită, se pun pe platou, se decorează cu maioneză și apoi cu alte ornamente (feliuțe de măsline, feliuțe de gogoșari murați în oțet, frunze de pătrunjel sau de mărar...) în funcție de opțiuni.

Cine vrea, poate adăuga în umplutură castraveți murați în saramură, scurși de zeamă și tăiați fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Postat de Bucataras

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere,...

Citeste continuarea

Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Postat de mirela0911

Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2017, 18:46
Daaa, așa îmi plac și mie
la 12.05.2017, 18:48
Mulțumesc mult, Cris!
la 12.05.2017, 20:36
la 12.05.2017, 21:16
Mulțumesc, Motănel!
la 12.05.2017, 23:21
le prepar rar, dar le servesc cu drag

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking