Aperitiv oua umplute cu leber de casa

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
4 Ian 2019 | 3103 vizualizari
Aperitiv oua umplute cu leber de casa

  ,, Reteta  romaneasca "     Nu am mai preparat oua cu pateu de ficat. Tocmai eram pregatita sa fac pateu de casa din ficatei de pui. Sotul meu care a inceput sa aiba idei culinare ma intreaba :''De ce nu faci tu ouale umplute cu leber ?". Buna idee!! Doar aveam lebar proaspat de casa, cum am taiat porcul.

Ingrediente

  • 12 oua de gaina -de casa
  • 100 gr parmezan razuit
  • 200 gr smantana
  • 100 ml ulei
  • 1 bucata lebar de casa -productie proprie
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri mari cu iaurt grecesc
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • sare
  • piper
  • decor : salata verde ,masline negre fara samburi , ardei Kapia , castraveti murati [ tot de casa ]

Mod de preparare

  1. Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta .
  2. Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie tari .
  3. Decojiti ouale si le taiati un capacel  . Se scot galbenusurile .
  4. Galbenusurile se zdrobesc cu furculita si se adauga mustar , ulei , sare , piper si jumatate din cantitatea de smantana .
  5. Amestecati pana se omogenizeaza .
  6. Puteti folosi si un robot pentru bucatarie in acest scop .
  7. Gustati si sarati/piarati daca mai este nevoie .
  8. Se umpe ouale cu amestecul obtinut . Oule se pun pe o farfurie alaturata.
  9. Amestecul cu galbenusuri ramas  se omogenizeaza cu restul de smantana .
  10. Eu am mai pus si putin iaurt grecesc pentru ca am dorit sa fie mai acrisor si mai cremos .
  11. Un platou se decoreaza cu frunze de salata verde si se distribuie amestecul cu galbenusuri , iaurt ssi smantana.
  12. Se aseaza ouale pe platou cu albusul in sus .
  13. Razuiti parmezan pe deasupra .
  14. Decorati cu masline , ardei rosu si castraveti murati -dupa imaginatie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu leber de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua umplute – buburuze

Postat de Zamfira

Aperitiv oua umplute – buburuze

Fierbem ouăle bine. Le curățăm, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și le punem într-un bol. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu pateul/lebărul, adăugăm 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 22:41
Si OO-le au vrut ?
la 04.01.2019, 23:23
Ce bune sunt, mai ales cu leberwurst de casă...!
la 04.01.2019, 23:44
Rodica , spre surpriza mea , mi-au placut foarte mult !!!
la 04.01.2019, 23:45
Cleme , Tu ce crezi ? Tinand cont de proximitate
la 04.01.2019, 23:53
Eu cred multe, dar parca conteaza ce cred eu, eu doar carcotesc sa am si eu un loc de munca neplatit, ca sa nu vine fiscul la mine....

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking