Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Postat de UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri
1 Apr 2018 | 2550 vizualizari
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Am citit atatea despre vopseaua pentru oua ca este toxica, incat atunci cand am gasit o reteta de vopsit oua cu coji de ceapa, am zis sa incerc si eu sa vad cum ies. Am fost multumita de rezultat si de atunci doar asa vopsesc.

Ingrediente

  • un vas de 4 l
  • coji de ceapa galbena (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
  • 1 lingura de sare mare
  • 1 lingura de otet
  • o bucatica mica de slanina
  • 25-30 oua

Mod de preparare

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului.      
   Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc sa fiarba.
In timp ce fierb cojile de ceapa, pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

    Luam cate un ou pe care il punem in vasul in care avem cojile de ceapa.
    Punem toate oule si din momentul in care incepe apa sa fiarba le mai lasam 10 minute la fiert. 
  Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop sau pe foi de reviste.
   La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Postat de ancutsa

Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

  Cum procedam: Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul. Eu am...

Citeste continuarea

Aperitiv oua de Pasti romanesti

Postat de andra001

Aperitiv oua de Pasti romanesti

Anul acesta am adaugat un nou DELICIU DE PASTE! Pentru aceasta reteta, vom degresa ouale cu apa rece si sapun sau detergent de vase, apoi le vom lasa sa se usuce. Intre timp, ne ocupam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2018, 22:45
la 01.04.2018, 23:24
la 01.04.2018, 23:47
Și mie-mi place să vopsesc ouăle de Paști în coji de ceapă...!
la 02.04.2018, 02:46
Cea mai bună, ecologică și deosebită vopsea de ouă!
la 02.04.2018, 09:24
Ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking