Aperitiv papara din paine

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
12 Ian 2011 | 38455 vizualizari
Aperitiv papara din paine

O mancare din timpul copilariei de care mi-am amintit si am incercat sa o fac.

Ingrediente

  • 1 franzela (din ziua precedenta)
  • 500 ml lapte
  • 500 g branza telemea sau de burduf
  • 100 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 4 oua bacon si sunca (optional)
  • cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Laptele se amesteca cu 2 oua si un praf de sare si se omogenizeaza.

Branza se rade sau se sfarama cu furculitza. Se poate folosi si amestec de branzeturi.

Franzela se taie felii groase de 1 centimetru.

Se unge o cratitza inalta cu unt din abundenta.

Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pun pe fundul cratitzei.

Se pune un strat de branza si catava cuburi de unt. Se pune iar un strat de paine inmuiata, un strat de branza cu cubuletze de unt.

Ultimul strat este de felii de paine si peste ele cateva cubuletze de unt.

Optional, pe straturile de branza se pot pune felii de bacon si sunca.

Se amesteca smantana cu doua oua si se toarna peste feliile de paine si peste smantana se rade cascaval. Eu am folosit cascaval afumat.

Se introduce in cuptor la foc mare pana se rumeneste. Atentie!!! creste in cuptor destul de mult.

Exista si varianta dulce, cu branza dulce si magiun de prune.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv papara din paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de paine cu bacon

Postat de MotanLaOale

Budinca de paine cu bacon

Painea se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se bat ouale cu sare, piper, laptele, smantana si 50g cascaval ras. Se toarna ouale peste bucatile de paine, se amesteca si se lasa 3-4 ore...

Citeste continuarea

Naut crocant

Postat de MotanLaOale

Naut crocant

Nautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2011, 14:25
Cred ca e dementiala
la 12.01.2011, 14:27
la 12.01.2011, 14:29
multzumesc
la 12.01.2011, 14:31
te-as invita pe la mine, Motanel
la 12.01.2011, 14:39
eh..acum chiar ca merg sa mananc..ca mi-e foame de la atatea retete gustoase..

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking