Ingrediente
- 4 oua
- patrunjel proaspat
- carne fiarta sau cubulete de sunca
- legume fierte: morcovi, mazare etc
- supa de racituri sau supa de casa sau Kub
- foi de gelatina daca folositi supa de casa sau Kub (in proportie cu cantitatea de lichid)
Mod de preparare
Desenați un cerc pe fundul oului.
Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul.
Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid.
Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul apoi intr-un castron.
Repetati si goliti toate ouăle. Le puteti folosi si face o prajitura cu ele, nimic nu este pierdut.
Se spală cojile decupate de ou cu apă fierbinte. Puneti-le timp de 30 de minute într-un vas cu apă caldă și 100 g de sare. Ouale trebuie să fie umplute complet cu apă.
După 30 de minute se spală ouăle și se pun la scurs.
Punem succesiv un pic din fiecare ingredient: carne, legume, patrunjel etct.
Umpleti fiecare ou cu supa calduta bine filtrata si bine asezonata (usturoi , piper etc) .
Puneti la rece cel putin 12 ore.
Ale mele erau prinse dupa 4 ore.
Le cojim si le degustam cu paine si castraveti murati sau dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|