Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
8 Apr 2018 | 3838 vizualizari
Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa

"Bunatati de Paste" Hristos a Inviat ! Paște fericit tuturor! Dupa Prajitura tricolora in oua de Paste va propun o varianta sarata de data aceasta.
O idee originala, destul de rapid de facut care va suprinde invitatii dvs. Daca faceti racituri si va ramane zeama, se merita de-ncercat. Am vazut deja retete de acest fel, dar foloseau gelatina. Iata deci varianta mea cu zeama de carne ramasa de la reteta Racitura terina franceza / Jambon persillé .  Puteti binenteles daca vreti sa le faceti rapid, folosi foi de gelatina diluate in supa calda (de casa sau Kub). https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/oua-in-gelatina-de-casa-aperitiv-pascal.html

Ingrediente

  • 4 oua
  • patrunjel proaspat
  • carne fiarta sau cubulete de sunca
  • legume fierte: morcovi, mazare etc
  • supa de racituri sau supa de casa sau Kub
  • foi de gelatina daca folositi supa de casa sau Kub (in proportie cu cantitatea de lichid)

Mod de preparare

Desenați un cerc pe fundul oului.

Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul.

Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid.

Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul  apoi intr-un castron. 

Repetati si goliti toate ouăle. Le puteti folosi si face o prajitura cu ele, nimic nu este pierdut.

Se spală cojile decupate de ou cu apă fierbinte. Puneti-le timp de 30 de minute într-un vas cu apă caldă și 100 g de sare. Ouale trebuie să fie umplute complet cu apă.

După 30 de minute se spală ouăle și se pun la scurs.

Punem succesiv un pic din fiecare ingredient: carne, legume, patrunjel etct. 

Umpleti fiecare ou cu supa calduta bine filtrata si bine asezonata (usturoi , piper etc) .

Puneti la rece cel putin 12 ore.

Ale mele erau prinse dupa 4 ore.

Le cojim si le degustam cu paine si castraveti murati sau dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pasta de naut cu ardei copt

Postat de simona72

Pasta de naut cu ardei copt

Am folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am...

Citeste continuarea

Quiche cu brocoli si carnati

Postat de cristeena20

Quiche cu brocoli si carnati

- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider. - Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2018, 10:54
ce bine arata!
la 08.04.2018, 11:16
Foarte bine arata pe masa cu bucate!
la 08.04.2018, 11:21
la 08.04.2018, 12:09
Interesante!
la 08.04.2018, 16:38
interesante !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking