Chiftelute din linte

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2014 | 5033 vizualizari
Chiftelute din linte

Reteta vazuta la Ela si pusa in practica imediat. Daca supa crema nu ne-a dat pe spate, chiftelutele in schimb s-au topit imediat...abia am salvat cateva pentru poze. Multumesc Ela si le recomand cu mare drag...sunt delicioase!

Ingrediente

  • 250 gr linte verde fiarta
  • 100 gr cas de capra
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 vanata
  • 2 oua
  • 1 lingura marar tocat fin
  • 1 lingura patrunjel tocat fin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita seminte de chimen prajite si zdrobite
  • 1 praf de fulgi de chili
  • 2-3 linguri pesmet+pesmet pt tavalit chiftelutele
  • ulei de palmier pt prajit

Mod de preparare

Lintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in sferturi si feliata la fel de fin in rondele subtiri la robot. Se adauga sare si piper dupa gust, aproximativ 1 lingurita din fiecare, ouale, semintele de chimen prajite putin in tigaie si zdrobite in mojar, marar patrunjel, un praf de fulgi de chili, pesmet. Amestecam toate ingredientele, adaugam si casul faramitat,gustam, mai adaugam dupa caz ou, pesmet sau sare in functie de consistenta si gust. Se formeaza cu mainile chiftelute, se trec prin pesmet si se prafesc in ulei de palmier bine incins, pe ambele parti pana sunt rumene. Se scot pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Pofta mare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din linte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Chifteluţe din linte roşie

Postat de simonacallas

Chifteluţe din linte roşie

Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare...

Citeste continuarea

Spaghetti cu sos de tomate şi chifteluţe din linte

Postat de simonacallas

Spaghetti cu sos de tomate şi chifteluţe din linte

În puţin ulei am călit căţelul de usturoi tocat, am adăugat frunzele de busuioc tocate, apoi roşiile decojite şi date prin blender, sarea, zahărul, piperul şi oregano şi am fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 18:01
Arata foarte bine si tre sa fie o bunatate
la 30.04.2014, 18:14
Multe bunatati ai facut t!
la 30.04.2014, 18:14

la 30.04.2014, 18:22
la 30.04.2014, 18:32
Fetili va pup si sper sa le incercati

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking