Chiftelute glazurate din carne de vitel

Postat de simona72 in Vita
29 Mai 2014 | 6812 vizualizari
Chiftelute glazurate din carne de vitel

Ingrediente

  • 800 gr carne de vitel fiarta(ramasa de la supa)
  • 4 morcovi fierti
  • 1 dovlecel
  • 2-3 linguri unt
  • 3 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
  • 2 oua
  • pt glazura:
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute sau orice alt sos picant
  • 1 lingura seminte de susan
  • pt servit: orez basmati

Mod de preparare

Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul robotului. Se pune carnea intr-un vas separat. In vasul robotului se pun morcovii fierti si dovlecelul taiat cuburi(crud). Se maruntesc legumele, se adauga peste carne, ouale, boiaua, pesmetul, sare si piper daca mai este nevoie. Se amesteca, se formeaza chiftelute cu mainile umede, se pun in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se dau chiftelutele la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute sau pana sunt rumene desupra. Intre timp se pregateste glazura: se amesteca toate ingredientele, iar cu o pensula se ung chiftelutele coapte. Se mai dau la cuptor pt inca 5 minute. Noi le-am servit cu o garnitura simpla de orez basmati. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute glazurate din carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Musaca de vinete (Reteta Video)

Postat de Ina75

Musaca de vinete (Reteta Video)

Curatam vinetele de coaja,apoi le taiem in rondele cu grosimea de 1 deget (chiar si mai subtiri), le presaram cu sare si le lasam minim 30 de minute pentru a iesi apa din ele.Tocam marunt...

Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi noi

Postat de AlexTeacher

Chiftele cu cartofi noi

Cartofii: Incep cu cartofii, pentru ca acestia se gatesc mai greu decat chiftelutele. Eu ii las cu coaja, mi se par mult mai gustosi asa. Ii tai felii mai mari. Ii pun in bol si ii...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.05.2014, 11:05
super! Pe gustul meu
la 29.05.2014, 11:13
ce bune sunt!!!
la 29.05.2014, 11:28
bune bune
la 29.05.2014, 11:32
Ce bine arata
la 29.05.2014, 11:34

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking