Ingrediente
- 250 gr linte verde fiarta
- 100 gr cas de capra
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 vanata
- 2 oua
- 1 lingura marar tocat fin
- 1 lingura patrunjel tocat fin
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita seminte de chimen prajite si zdrobite
- 1 praf de fulgi de chili
- 2-3 linguri pesmet+pesmet pt tavalit chiftelutele
- ulei de palmier pt prajit
Mod de preparare
Lintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in sferturi si feliata la fel de fin in rondele subtiri la robot. Se adauga sare si piper dupa gust, aproximativ 1 lingurita din fiecare, ouale, semintele de chimen prajite putin in tigaie si zdrobite in mojar, marar patrunjel, un praf de fulgi de chili, pesmet. Amestecam toate ingredientele, adaugam si casul faramitat,gustam, mai adaugam dupa caz ou, pesmet sau sare in functie de consistenta si gust. Se formeaza cu mainile chiftelute, se trec prin pesmet si se prafesc in ulei de palmier bine incins, pe ambele parti pana sunt rumene. Se scot pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.
Pofta mare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din linte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|