Ingrediente
- Aluat:
- 700 gr faina 650+pentru presarat
- 250 gr osanza
- 250 gr branza dulce
- 150 gr lapte batut
- sare
Umplutura:
- 300 gr telemea de oaie
- 1 ou+1 lingura apa ptr uns
Mod de preparare
Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il dam la frigider pentru 1-2 ore.
Dupa ce l-am scos de la frigider, intindem aluatul pe un blat infainat si il impaturim aducand fiecare margine, pe rand, catre interior, pana la jumatatea blatului, dupa care il pliem inca o data pe jumatate. Intindem inca o data aluatul si repetam operatiunea.
Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il impartim in 4 parti cat mai egale. Intindem fiecare parte intr-o foaie subtire. Pregatim umplutura. Radem telemeaua si o amestecam cu branza dulce si ouale. Punem amestecul de branza la o margime a aluatului si rulam. Taiem sulul format in 7-8 bucati, pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Ungem pateurile cu ou batut cu putina apa sau lapte. Dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|