Aperitiv pateuri cu branza

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
24 Mai 2020 | 6572 vizualizari
Aperitiv pateuri cu branza

Daca va place branza la fel de mult cum imi place mie, atunci ar trebui sa pregatiti niste pateuri din astea  cu branza din plin,Este putina munca la aluat, dar merita. Aluaturi de casa

Ingrediente

  • Aluat:
    • 700 gr faina 650+pentru presarat
    • 250 gr osanza
    • 250 gr branza dulce
    • 150 gr lapte batut
    • sare
    Umplutura:
    • 300 gr telemea de oaie
    • 1 ou+1 lingura apa ptr uns

Mod de preparare

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il  strangem intr-o bila si il dam la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce l-am scos de la frigider, intindem aluatul pe un blat infainat si il impaturim aducand fiecare margine, pe rand, catre interior, pana la jumatatea blatului, dupa care il pliem inca o data pe jumatate. Intindem inca o data  aluatul si repetam operatiunea.

Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il impartim in 4 parti cat mai egale. Intindem fiecare parte intr-o foaie subtire. Pregatim umplutura. Radem telemeaua si o amestecam cu branza dulce si ouale. Punem amestecul de branza la o margime a aluatului si rulam. Taiem sulul format in 7-8 bucati, pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Ungem pateurile cu ou batut cu putina apa sau lapte. Dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de eumimi

Aperitiv pateuri cu branza

Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu...

Citeste continuarea

Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar

Postat de mirela0911

Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar

Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 20:49
Foarte bune !!!
la 24.05.2020, 20:58
Grozave!
la 24.05.2020, 21:03
Arata bine!
la 24.05.2020, 21:05
la 24.05.2020, 21:34
Ce apetisante sunt!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking