Ingrediente
- Foi de plăcintă un pachet
- Telemea nouă de oi 300 g
- Mascarpone 500 g
- Brânză de vaci 200 g
- Smântână cca. 300 ml
- Ulei de floarea soarelui 50 ml
- Ouă de găină 4 bucăți
- Griș cca. 200 g
- Sare iodată
- Ou de găină pentru uns o bucată
- Iaurt cca. 300 m
- mix de semințe cca. 50 g
Mod de preparare
Telemeaua de oaie se fărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă decongelate se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, apoi alte trei foi unse între ele, și se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge plăcinta un sos obținut din, ouăle amestecate cu iaurtul, se presară puțină sare iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade C. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.
După ce s-a copt plăcinta, se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|