Aperitiv placinta cu branza si sunca

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
6 Dec 2020 | 4428 vizualizari
Aperitiv placinta cu branza si sunca

Aceasta placinta este perfecta pentru o gustare acasa sau la serviciu, este gustoasa si satioasa si care merge perfect alaturi de un iaurt, o cana cu lapte, etc.  Pentru aluat m-am ajutat de masina de paine dar la fel de bine se poate framanta cu mana sau la robot.

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 320 ml apa
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • 640 g faina alba
  • 1/2 plic drojdie uscata

Pt. umplutura:

  • 500 g branza sarata de vaci, framantata
  • 3-4 lg iaurt grecesc
  • 2 oua
  • felii de sunca de oricare
  • sare dupa caz
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. 

Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste programul si aparatul isi face treaba. 

Daca nu aveti aparat, se prepara ca orice aluat. Se incalzeste usor apa. Se pune intr-un bol faina, sarea, uleiul si drojdia uscata. Se toarna apa calduta si se framanta aluatul pana se obtine unul omogen si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura. Branza se zdrobeste usor cu furculita, se pun ouale batute si iaurtul in functie de cat este nevoie. Se omogenizeaza bine compozitia. Sare se mai adauga doar daca este nevoie, branza fiind deja sarata.

Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in doua. Se intine o parte in forma rotunda, potrivit de subtire. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 cm. Se unge cu crema de branza, se niveleaza peste tot apoi se asaza feliile de sunca.

Se intinde si cealalta bucata de aluat in forma rotunda si se asaza deasupra. Marginile se strang pentru a nu iesi umplutura si se imparte placinta in 8 parti aproximativ egale, doar usor. Se unge placinta cu oul batut, optional se pot presara seminte de susan, si se da la cuptorul preincalzit la 180de grade pt cca 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tartine cu salata de oua

Postat de Oana

Aperitiv tartine cu salata de oua

Taie ouale fierte pe jumatate si amesteca galbenusurile cu untul moale pana obtii o pasta. Adauga apoi telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri fine, albusurile de ou taiate cubulete, ceapa...

Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Carnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2020, 20:04
Delicioasa
la 06.12.2020, 20:05
la 06.12.2020, 20:51
Ce bunatate!
la 06.12.2020, 20:57
Mmmmmm
la 06.12.2020, 21:35
Buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking