Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2021 | 3584 vizualizari
Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Zilele acestea am pregatit o placinta de post tare faina! Luasem dovlecei sa ii fac pe gratar, insa am vazut aceasta placinta la Diana si pe loc mi-a facut cu ochiul! Am cumparat niste foi de placinta proaspete integrale (puteti lua si din faina alba sau le puteti pregati chiar voi), in rest aveam cam toate ingredientele in frigider! Sa stiti ca se face tare usor! Este super buna, cel putin asa au zis ai mei, ca parca nu ar fi de post!

Ingrediente

  • 700 gr dovlecei
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 1 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 100 gr cascaval de post
  • 6 foi de placinta integrale
  • 1 lingura fulgi de drojdie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru uns foile

Mod de preparare

Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini.

Ceapa verde o curatati si o taiati rondele.

Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline. Cand s-a incins, adaugati ceapa verde, dovleceii si amestecul de legume uscate. Amestecati si lasati totul la foc potrivit. Invartiti din cand in cand, pana compozitia nu mai are deloc lichid. O dati deoparte, lasati sa se raceasca. Adaugati fulgii de drojdie, sare, piper si amestecati.

Tocati marunt mararul si patrunjelul, le incorporati in dovlecei. La final dati cascavalul pe razatoarea mare, il incorporati si pe el.

Pregatiti o tava rotunda de 22 cm (sau puteti folosi forme individuale). Luati prima foaie, o ungeti cu putin ulei de masline, apoi o asezati in tava.  Procedati la fel pana terminati foile. Ultima nu o mai ungeti.

Puneti compozitia cu dovlecel, o nivelati. Foile de pe margine le aduceti spre centrul placintei, ca sa acoperiti umplutura. Deasupra o ungeti cu putin ulei de masline.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru circa 30 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin, inainte sa o taiati.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu dovlecei si parmezan

Postat de Ela68

Placinta cu dovlecei si parmezan

1. Aluatul se lasa la dezghetat.  2. Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se lasa cateva minute sa iasa apa din ei. Se scurg bine si se...

Citeste continuarea

Orez cu sofran

Postat de caroline

Orez cu sofran

Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin .  Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2021, 21:18
O bunatate!
la 18.04.2021, 21:22
As manca o feliuta . Cred ca este delicioasa !!!
la 18.04.2021, 21:26
la 18.04.2021, 21:45
Buna!
la 18.04.2021, 21:59
delicioasă!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking