Aperitiv placinta de varza cu bacon si mozzarella

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
12 Noi 2020 | 2783 vizualizari
Aperitiv placinta de varza cu bacon si mozzarella

Ce-mi place varza gatita la cuptor. https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/placinta-de-varza-cu-bacon-si-mozzarella.html

Ingrediente

  • 1/2 varza
  • 1/2 ardei rosu si 1/2 ardei verde
  • 100 gr de bacon afumat
  • 2 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 200 gr de smantana
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 150 gr de branza mozzarella
  • sare, piper
  • paprika
  • nucsoara
  • ierburi de Provence

Mod de preparare

Tocati marunt varza si puneti-o intr-un castron. Adaugati sare si frecati-o cu mana 2-3 minute. Puneti baconul taiat bucatele la prajit intr-o tigaie fara ulei. Dati pe razatoare branza mozzarella. Taiati ardeii lamele. Pastrati cateva lamele pentru decorul final si taiati bucatele restul. Amestecati varza cu ardeii, cu  jumatate din branza mozzarella, cu baconul prajit, cu bulionul de rosii si cu ierburile de Provence. Curatati si tocati marunt usturoiul. Amestecati-l cu ouale si smantana intr-un bol. Bateti bine cu o furculita , puneti sare, piper, un varf de nucsoara rasa si paprika. Ungeti forma de tarta. Puneti varza si varsarti deasupra amestecul oua- smantana. Decorati cu lamele de ardei si cu restul de branza rasa mozzarella. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40 de minute. Scoateti din cuptor si taiati felii/ portii. O puteti servi simpla cu mamaliga si un pic de smantana sau ca garnitura la un fel de carne/peste. Am servit cu o rulada de curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta de varza cu bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

Postat de oanapl

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul...

Citeste continuarea

Varza de bruxelles pane

Postat de andaoana

Varza de bruxelles pane

Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute. Pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2020, 21:39
la 12.11.2020, 21:47
Ce bunaciune!
la 12.11.2020, 21:57
Ce bunătate...!
la 12.11.2020, 22:16
la 12.11.2020, 23:32
Tentanta placinta de varza !!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking