Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
6 Noi 2017 | 4644 vizualizari
Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Tarte si placinte rumenite si iscusite"  De data aceasta am preparat placintele cu aluat de paine cu lapte si sunt foarte foarte gustoase si in aceasta varianta.  La mine in bucatarie inca miroase a paine calda abia scoasa din cuptor!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125 gr unt
  • 2 oua plus un sfert de pahar de lapte cald pentru uns
  • un bol mic de branza telemea
  • 1 lingura de chimen

Mod de preparare

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea.

Restul de lapte se infierbanta putin si se topeste in el untul, se lasa deoparte pana ce compozitia devine calduta.

Se framanta in jur de zece minute aluatul, apoi se lasa la loc cald in bucatarie pana ce isi tripleaza volumul.

Se rup bucati de marimea unei mingii de tenis, se aplatizeaza pe rand pe o suprafata de intins intr-un cerc, se pune branza in mijloc, apoi se aduc marginile peste branza si se preseaza, apoi se inchide si se intoarce cu fata in jos. 

Cu o foarfeca de bucatarie se decupeaza petalele florii. Placintele se pun pe o foaie de copt asezata pe tava....eu am lasat la crescut in  jur de 25 de minute.

Placintele se ung cu laptele amestecat cu galbenusuri, in mijloc se pune chimenul si se coc la cuptorul incins, la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc frumos.

O bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu...

Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

Postat de Criss

Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2017, 20:56
Ce bunatateee!
la 06.11.2017, 20:57
Multumesc Buni scumpa mea!
la 06.11.2017, 20:59
buna buna
la 06.11.2017, 21:00
Multumesc Motanas!
la 06.11.2017, 21:07
Arata grozav, Ruxu scump! Fix pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking