Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
8 Iun 2017 | 5186 vizualizari
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Aveam pofta de o placinta cu spanac si am purces la pregatiri, dar am constatat ca nu aveam suficienta faina alba, motiv pentru care am decis sa folosesc si faina neagra (pe care eu o folosesc la paine). A fost o alegere inspirata, iar placinta a iesit delicioasa.

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 g faina alba (plus faina pentru intins aluatul)
  • 250 g faina neagra
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • sare
  •  umplutura:
  • 350 g spanac congelat
  • 250 g crema de branza
  • 100 g mozzarella
  • 1 ou
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de apa
  • susan alb / negru

Mod de preparare

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta, si sare (nu se pune peste maia). Laptele caldut il adaugi treptat. Framanti aluatul timp de 15-20 de minute, pana cand se desprinde de vas si nu se mai lipeste de degete. Acoperi vasul cu o folie de plastic sau un prosop si il lasi sa creasca o ora.

Intre timp, mixezi crema de branza cu oul si spanac scurs bine de apa. Adaugi sare si piper dupa gust. Dai mozzarella pe razatoare, iar patrunjelul si mararul le toci marunt si le adaugi peste crema cu spanac si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.

Dupa ce a crescut aluatul, il tai in 4 parti egale si formezi 4 bile. Pui faina pe blat si intinzi o bila de aluat. Cu ajutorul unui capac, tai aluatul pentru a obtine o forma perfecta si indepartezi surplusul de aluat. Transferi aluatul intr-o tava, pe o foaie de copt. Pui 1/3 din crema de branza cu spanac peste aluat, o intinzi pe toata foaia, lasand o margine de 1-2 cm. La fel procedezi cu fiecare bila de aluat. Ultima foaie o mai intinzi putin dupa ce o decupezi, pentru a fi putin mai mare decat celelalte si pentru a putea acoperi bine celelalte foi, care s-au ridicat din cauza umpluturii. Pe ultima foaie nu mai pui crema de branza. Dupa ce ai suprapus cele 4 foi de aluat, asezi un pahar (usor) in mijlocul foii si tai foaia intai in 4 parti, apoi fiecare sfert in jumatate, iar fiecare felie o vei taia din nou in jumatate. Vor rezulta 16 petale. Vei apuca 2 fasii de aluat cu mana si le vei rasuci de 2 ori: cu mana stanga rasucesti spre stanga, iar cu mana dreapta rasucesti spre dreapta. La fel procedezi pana rasucesti toate fasiile. Dupa ce ai terminat de rasucit, iei cate 2 fasii, le apropii, le presezi capetele pentru a le lipi. Vei obtine 8 petale.

Lasi aluatul sa creasca timp de 15 minute. Dupa ce a crescut placinta, o ungi cu galbenusul de ou, amestecat cu o lingura de apa. Presari susanul in centrul placintei.

Introduci placinta in cuptorul preincalzit, la 175 de grade C si o lasi sa se coaca pentru aproximativ 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

Dovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte. Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se...

Citeste continuarea

Omleta cu vinete coapte

Postat de Dya

Omleta cu vinete coapte

Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2017, 15:32
la 08.06.2017, 15:42
la 08.06.2017, 15:51
la 08.06.2017, 15:55
Oare păpușa cea mică ne-a mai lăsat și nouă o bucățică să o testăm ?
la 08.06.2017, 16:36
Mai este putin de testat!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking