Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Postat de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri
24 Oct 2017 | 7196 vizualizari

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei indragi de-a dreptul si-ti garantez ca-n 10-15 minute te poti bucura de ele! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 100 g ciuperci Champignon taiate cuburi
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 ceapa rosie tocata cubulete
  • 1/2 legatura de patrunjel taiata marunt
  • 25 ml de vin alb
  • 100 g de cascaval dat pe razatoare
  • 10 g de unt
  • putin ulei de masline
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de seminte de susan
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge cu vin alb si lasa compozitia din tigaie la scurs.

Taie patrate egale de aluat de foietaj. Bate galbenusurile si unge marginile interioare ale patratelor de foietaj, avand grija sa lasati un mic spatiu in centru pentru compozitie. Rastoarna compozitia din sita intr-un castron, toaca patrunjelul, pune-l deasupra. Pune si cascavalul si amesteca totul.

Pune cam 2 linguri de compozitie in mijlocul fiecarui patrat in parte si impatureste-le in triunghiuri. Umezeste o furculita cu putina apa si apasa din loc in loc pe marginile triunghiurilor, pentru a le sigila. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan pe deasupra.

Asaza-le intr-o tava cu hartie de copt, lasand suficient loc intre ele, cat sa le permiti sa creasca in volum. Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade. Dupa 10 minute, cand acestea au devenit aurii si s-au umflat frumos, inseamna ca sunt gata. Merg de minune atat simple cat si alaturi de-un sos de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Alivenci

Postat de merisor67

Alivenci

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana...

Citeste continuarea

Crema de somon cu tofu pe crouton cu blenderul Oster

Postat de AlexTeacher

Crema de somon cu tofu pe crouton cu blenderul Oster

Taiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt; Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2017, 15:46
la 24.10.2017, 16:57
trebuie incercate
la 24.10.2017, 17:33
la 24.10.2017, 19:54
Buna Alex, la ce sos de iaurt te referi, sunt interesata
la 24.10.2017, 20:41
Imi plac, mai ales dimineata la micul-dejun!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking