Ingrediente
- 1 foaie de aluat de foietaj
- 100 g ciuperci Champignon taiate cuburi
- 1/2 lingurita de cimbru uscat
- 1 ceapa rosie tocata cubulete
- 1/2 legatura de patrunjel taiata marunt
- 25 ml de vin alb
- 100 g de cascaval dat pe razatoare
- 10 g de unt
- putin ulei de masline
- 3 galbenusuri de ou
- 1 lingura de seminte de susan
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge cu vin alb si lasa compozitia din tigaie la scurs.
Taie patrate egale de aluat de foietaj. Bate galbenusurile si unge marginile interioare ale patratelor de foietaj, avand grija sa lasati un mic spatiu in centru pentru compozitie. Rastoarna compozitia din sita intr-un castron, toaca patrunjelul, pune-l deasupra. Pune si cascavalul si amesteca totul.
Pune cam 2 linguri de compozitie in mijlocul fiecarui patrat in parte si impatureste-le in triunghiuri. Umezeste o furculita cu putina apa si apasa din loc in loc pe marginile triunghiurilor, pentru a le sigila. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan pe deasupra.
Asaza-le intr-o tava cu hartie de copt, lasand suficient loc intre ele, cat sa le permiti sa creasca in volum. Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade. Dupa 10 minute, cand acestea au devenit aurii si s-au umflat frumos, inseamna ca sunt gata. Merg de minune atat simple cat si alaturi de-un sos de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|