Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
27 Ian 2019 | 4524 vizualizari
Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

Nici nu ma gandeam ca o placinta asa buna se pregateste atat de usor! Foarte bune sunt atat calde, cat si reci, servite cu lapte, iaurt, sau ceai!    

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj( 800 gr)
  • 500 gr branza de vaci, proaspata( 4,5% grasime)
  • 350 gr branza telemea, sarata
  • 3 oua
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita chimen seminte
  • 25 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.

Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete.

Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul.

Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le crestam in fasii de 3-4 cm pe margini.

Intindem la mijlocul foilor de aluat cate jumatate din compozitia de branza.

Aducem fasiile de aluat, crestate pe margini, peste umplutura si le petrecem unele peste altele intr-o impletitura frumoasa.

Le transferam intr-o tava impreuna cu hartiiile de copt de sub ele.

Le ungem la suprafata cu ou amestecat cu un praf de sare, apoi presaram putin chimen deasupra.

Le dam la cuptorul, preincalzit in prealabil, si le coacem pentru 30-35 de minute, sau pana aluatul este bine rumenit.

Le lasam sa se tempereze 10 minute, apoi le portionam si le servim cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi la cuptor

Postat de caroline

Cartofi la cuptor

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute. Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii...

Citeste continuarea

Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive pentru masa de Revelion

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2019, 19:17
la 27.01.2019, 19:22
Ce bine ti-a iesit!
la 27.01.2019, 19:31
Foarte reușită a fost!
la 27.01.2019, 19:40
Adisor te-ai apucat de impletit, faci si ciorapi de lana ?
la 27.01.2019, 19:54
Buna placinta ai făcut!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking