Ingrediente
- 1 pachet aluat foitaj (2 foi de aluat)
- 500 g urda
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- sare
- piper
- 1 legatura marar
Mod de preparare
Mixezi urda cu ouale si smantana, apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi o foaie de aluat si netezesti cu sucitorul. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm.
Pui jumatate din urda pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe margine. La fel procedezi si cu a doua foaie de aluat.
Transferi placinta in tava de copt, tapetata cu hartie de copt si apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 35-40 de minute.
Lasi sa se raceasca placinta si o servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta impletita cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|