Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
12 Sep 2021 | 2395 vizualizari
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

"Retete de suflet" Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la serviciu. Si daca mai avem si un iaurt langa, micul dejun e asigurat.

Ingrediente

  • 700 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 8 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2-3 lg faina
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 ou
  • 350-400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 6 lg pesto
  • 350 g branza feta
  • 2 lg masline
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 ou pt uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Pentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10 minute.

In bolul robotului se pune faina si sarea. Se toarna maiaua, oul batut si uleiul de masline. Se porneste robotul si se toarna cate putin din restul de lapte usor incalzit. La final se adauga untul la temperatura camerei si se lasa sa mixeze pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte. Se lasa la loc caldut sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca branza feta cu iaurtul si maslinele taiate feliute. 

Se ia din aluat o jumatate si se intinde in foaie dreptunghiulara. Se unge cu pesto iar deasupra se pune jumatate din cantitatea de feta cu masline. Se  ruleaza pe lungime cat mai strans si se asaza intr-o tava rotunda in forma de melc. S

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat si se asaza in tava in continuarea celuilalt. Se unge cu ou si se presara seminte de susan deasupra. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Racitura (piftie) de porc

Postat de Dya

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se...

Citeste continuarea

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Postat de vio_dreams

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator). Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 12.09.2021, 13:15
Faină, îmi place combinația...! Noi le zicem ”învârtite”...!
la 12.09.2021, 13:20
la 12.09.2021, 14:50
Minunata!
la 12.09.2021, 16:57
la 12.09.2021, 21:06
Melcul asta are coarne ?

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking