Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina alba
- 1 lgt sare
- 5 g drojdie uscata
- putin zahar
- cca 250 ml apa calduta
- 2-3 lg ulei de masline
Pt. umplutura:
- cartofi fierti in coaja
- 1-2 buc ceapa alba
- ulei pt calit
- 1-2 lgt boia dulce
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Aluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin din restul de apa calduta. Daca considerati ca mai este nevoie, mai adaugati putina apa. La final se toarna uleiul si se lasa sa framante bine aluatul pana devine omogen si nu se lipeste de peretii vasului. Cand este gata, se acopera aluatul si se lasa la dospit cca o ora.
Umplutura: Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca pentru a putea fi curatati. Se dau pe razatoarea cu gauri mari.
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit intr-o cratita, cu uleiul. Cand incepe sa devina translucida, se pune boiaua, se amesteca repede sa nu se arda apoi se toarna cartofii. Se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper, se mai lasa putin apoi se iau de pe foc. Se lasa sa se racoreasca.
Se rupe din aluat o bucata care se intinde pe masa de lucru infainata. Se pune deasupra cartofii cu ceapa, lasand marginile libere. Se impacheteaza aluatul astfel incat sa nu iasa cartofii afara. Se aplatizeaza usor si se pune in aparatul bine incins. Se inchide aparatul si se lasa pana se rumeneste frumos placinta.
La fel se procedeaza si cu restul de aluat.
Se pot servi atat calde cat si reci, optional cu un iaurt, sana, kefir, etc. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu cartofi la Panini Maker, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|