Ingrediente
- 450 gr faina
- 1 ou
- 1 lingura de untura
- 400 ml lapte
- drojdie cat o nuca
- sare
- 500 gr branza de burduf
- 1 legatura de marar
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare
Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.
Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.
Intre timp branza se amesteca cu mararul.
Dupa ce aluatul este dospit, se ia cate un bot din aluat, se intinde putin cu sucitorul, peste el se pune branza si mararul, apoi se formeaza ca un pliculet care se intinde mai departe cu sucitorul. Aceste placinte se prajesc in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|