Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
14 Iul 2021 | 3427 vizualizari
Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

De cum am vazut aceste placinte la draga mea Laura, am stiu ca le voi incerca! Sunt niste placinte chinezesti grozave, gustoase si nu te mai saturi de ele! Desi am facut ceva mai multe, ca sa mancam pe saturate, nu s-a intamplat asa, pentru ca ai mei au fost foarte incantati de ele. Eu spanacul l-am oparit cateva secunde, dar puteti sa il folositi si verde. In rest, branza o alegeti in functie de ceea ce va place, eu am optat pentru branza de vaci! Daca o sa faceti si voi reteta, o sa imi dati dreptate ca sunt senzationale! 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 250 ml apa fierbinte
    • 40 ml apa rece
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 300 gr branza de vaci
    • 1 lingura plina crema de branza
    • 6-8 cozi de ceapa verde
    • 1 legatura spanac
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat
    • putin ulei pentru rumenit

Mod de preparare

Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.  Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana puneti si apa rece si se mai racoreste aluatul. Cerneti faina intr-un vas, presarati sare. Turnati apa fierbine, incepeti si framantati. La final adaugati apa rece si framantati pana obtineti un aluat omogen. Va fi usor lipicios. Il rasturnati pe masa de lucru, pe care o presarati cu putina faina. Framantati si cand aluatul devine nelipicios, il acoperiti si il lasati jumatate de ora la odihnit.

Umplutura: Intr-o cratita puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, puneti spanacul spalat. Il lasati 30 de secunde, apoi il scoateti intr-o sita. Il lasati sa se racoreasca, il stoarceti intre maini si il tocati. Cozile de ceapa verde le tocati marunt. Mixati branza de vaci cu crema de branza, presarati sare, piper si putin busuioc uscat. Adaugati spanacul si ceapa verde, amestecati cu o paleta. Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in 10 bucati. Intindeti fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, nu foarte mare, iar pe jumatate puneti cate o lingura de umplutura. Cu cealalta jumatate veniti peste umplutura, iar maginile le indoiti putin, pentru a nu iesi umplutura sau  apasati cu o furculita. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, il intindeti cu un penson. Incingeti tigaia, puneti placintele la rumenit, la foc potrivit, pe ambele parti. La urmatoarea tura de placinte puse la rumenit, ungeti iar tigaia cu ulei. Le scoateti pe un platou, apoi serviti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Aluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final,...

Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu cartof si spanac

Postat de mihaelar63

Aperitiv placintele cu cartof si spanac

Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca. Usturoiul se curata. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2021, 20:43
la 14.07.2021, 21:27
la 14.07.2021, 21:31
Foarte bune!
la 14.07.2021, 21:36
la 14.07.2021, 21:37
Bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking