Aperitiv placinte cu telemea

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
11 Iun 2018 | 4415 vizualizari
Aperitiv placinte cu telemea

Se stie ca sunt fan saraturi si ca le prefer in defavoarea dulciurilor. Astazi va aduc o reteta de placinte cu aluat de casa, fara drojdie, extraordinar de gustos. M-am bucurat sa aflu de la cei care au incercat deja reteta, ca au fost tare incantati de reusita. O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru un picnic al bucatarasilor!   

Ingrediente

  • aluat:
  • 100 gr unt
  • 300 gr smântână grasă (30%)
  • 2 ouă de găină
  • 50 gr telemea
  • 500 gr făină de grâu (+/-50 gr)
  • umplutura:
  • 400 gr telemea de capră
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr smântână
  • 1 ou de găină
  • 1 leg mărar verde
  • 2 lg griș
  • pt. uns:
  • 1 ou de găină
  • opțional:
  • susan/ mac

Mod de preparare

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă bine până se omogenizează și se obține un aluat nelipicios. Se pune în folie alimentară și se pune în frigider pentru câteva ore. Eu l-am lăsat până a doua zi.

Umplutura se pregătește astfel: într-un alt castron, se fărâmițează bine telemeaua (se poate rade), se adaugă ricotta și smântâna. Se amestecă energic cu un tel, se adaugă oul. Se încorporează, apoi se adaugă grișul. Se amestecă.
Mărarul se spală bine, se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de brânză, amestecând puțin să se distribuie uniform. Compoziția de brânză se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu am lăsat-o până a doua azi, acoperită cu un capac.

După ce au stat la rece, și aluatul și umplutura se scot.
Pe un blat înfăinat, se întinde jumătate din aluat (restul se pune înapoi la rece).
Se decupează cercuri din aluat. Eu am folosit o presă pentru paste. Merge și manual.
În mijlocul fiecărui disc de aluat se așază o lingură cu brânză, se întinde puțin, apoi se presează marginile. Se așază fiecare plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se procedează la fel și cu restul de aluat.
Plăcintele se ung cu ouă bătut (eu am folosit oul întreg, nu numai gălbenușul) și se pun la frigider o jumătate de oră.
În acest timp, pornim cuptorul, la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C la cuptorul cu gaz.

După ce au stat la rece, plăcintele se pun în cuptorul preîncălzit, la temperaturile specificate mai sus, eu am folosit funcția de coacere sus-jos, timp de 25 minute.
Se scot când devin rumene și lasă la temperat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv placintele cu branza

Postat de katty

Aperitiv placintele cu branza

Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in...

Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de merisor67

Aperitiv langosi cu branza sarata

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2018, 15:17
Da din astea de ce nu ne-ai adus ?
la 11.06.2018, 15:23
Am adus, Cleme dar cu gandul )))) mai bine mai puneam de-o tura de placinte din astea in loc de negresa aia )))
la 11.06.2018, 15:26
eu cred ca negresa aia era pentru Teo si era din aia cu 2 picioare....
la 11.06.2018, 15:27
)))))))
la 11.06.2018, 15:42
ce bune sunt as manca 1;2;3

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking