Ingrediente
- 300 ml apa calduta
- 300 ml lapte caldut
- 1 lgt zahar
- 7 g drojdie uscata
- 850 g faina alba
- 1 lgt sare
- nutella
- 50 g unt + patrunjel tocat
Mod de preparare
In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit cca 2 ore.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se mai framanta usor daca este nevoie cu putina faina apoi se taie in bucati potrivite. Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul in forma rotunda si subtire.
Se pune in tigaia incinsa unsa cu putin ulei si se lasa pe o parte pana se coace apoi se intoarce pe partea cealalta. La fel se procedeaza cu fiecare bucata de aluat. Aceste se vor umfla ca un balon in timpul coacerii.
Intr-o cratita se topeste untul, se lasa sa se raceasca usor apoi se adauga patrunjelul tocat. Se ung placintele cu acest amestec.
Se pot servi si cu nutella.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|