Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Postat de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri
25 Ian 2018 | 3891 vizualizari

Astazi pregatesc o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf si multa verdeata proaspata. Sunt o bunatate!   Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 ml lapte batut caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri iulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 gr telemea de vaca
  • 250 gr branza de burduf
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde
  • piper
  • In plus:
  • 1-2 linguri ulei de msline pentru aluat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la suprafata. In bolul cu faina adaugam un praf de sare si amestecam bine. Facem o gropita in bol si spargem ouale, adaugam uleiul de masline si apoi treptat maiaua cu drojdia activata. Amestecam usor cu mana si framantam pana se incorporeaza toate ingredientele. Se transfera apoi aluatul pe masa de lucru si se mai pune putin ulei de masline deasupra. Se framanta bine pana se incorporeaza uleiul si aluatul devine neted si nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam cate putina faina. Se unge un castron cu ulei si se pune aluatul la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul. Bolul se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop curat de bucatarie.

Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca mararul si ceapa verde marunt, se zdrobeste telemeaua si branza de burduf. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se amesteca bine compozitia.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bile de marimea unei mingi de tenis si se intind pe rand cu sucitorul presarat cu faina, in foi de 5 mm grosime. Se pun 2-3 linguri de umplutura in centrul foii de aluat si se aduc apoi marginile spre interior. Se preseaza bine aluatul si se trece din nou cu sucitorul peste placinta, pe ambele parti. Se pune ulei in tigaie si se prajeste placinta la foc potrivit, pe ambele parti cam 2-3 minute, pana se rumeneste frumos.

Sunt senzationale, pufoase, cu umplutura din belsug si merg perfec cu un pahar de lapte batut alaturi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (14)

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.01.2018, 14:07
bune bune
la 25.01.2018, 14:37
Confirm: sunt o bunatate!
la 25.01.2018, 16:39
trebuie sa le fac si eu
la 25.01.2018, 17:44
Astea.... sunt mega bunaciuni plang de pofta aici (
la 25.01.2018, 19:48

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici
Kamis