Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2017 | 14017 vizualizari
Aperitiv chiftelute din carne de porc

Ne plac chiftelutele tare mult si aproape in fiecare weekend ne rasfata Meri cu ele. De data aceasta a avut ajutor de la mine in a le prepara, ea mi-a dat doar indicatiile necesare si le-a scos din grasime cand au fost gata. Restul a fost munca mea, se pune nu-i asa? :))

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 3 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • busuioc
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa.

Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate.

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, sau se trec prin aparatul de maruntit.

Se scurg bine de zeama si se adauga peste carne.

Se adauga si cele doua oua, condimentele si sarea si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se lasa la rece 30 de minute, pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se modeleaza chiftelutele care se trec prin putin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se intorc de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc uniform pe toate partile.

Se scot apoi intr-o sita, pentru a se scurge surplusul de grasime de pe ele.

Se servesc ca aperitive, calde sau reci.

Noua ne plac mai ales calde, cu mustar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv budinca rest, restul e istorie

Postat de Constelatialeu

Aperitiv budinca rest, restul e istorie

Punem la fiert cartofii in coaja, punem sare in apa care fierb cartofii. Cat timp fierb taiem ceapa si mararul, intr-un castron amestecam urda cu branza de capra si cea de vaca. Peste amestecul de...

Citeste continuarea

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline

Postat de Valclaudia

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline

Fierbem ouale 7 minute si le lasam la racit. Le decojim apoi si le taiem in sferturi. Batem oul crud cu furculita intr-un castron apoi trecem la treaba... Ungem cu ajutorul unei pensule...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2017, 18:57
Foarte gustoase! Si noi am mancat ieri chiftelute!
la 30.08.2017, 19:34
la 30.08.2017, 19:44
Bune rău au fost!
la 30.08.2017, 20:05
Nu se pune, ca nu mi-ai dat si mie vreo doua fierbinti.....
la 30.08.2017, 20:31

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking