Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2017 | 14071 vizualizari
Aperitiv chiftelute din carne de porc

Ne plac chiftelutele tare mult si aproape in fiecare weekend ne rasfata Meri cu ele. De data aceasta a avut ajutor de la mine in a le prepara, ea mi-a dat doar indicatiile necesare si le-a scos din grasime cand au fost gata. Restul a fost munca mea, se pune nu-i asa? :))

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 3 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • busuioc
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa.

Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate.

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, sau se trec prin aparatul de maruntit.

Se scurg bine de zeama si se adauga peste carne.

Se adauga si cele doua oua, condimentele si sarea si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se lasa la rece 30 de minute, pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se modeleaza chiftelutele care se trec prin putin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se intorc de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc uniform pe toate partile.

Se scot apoi intr-o sita, pentru a se scurge surplusul de grasime de pe ele.

Se servesc ca aperitive, calde sau reci.

Noua ne plac mai ales calde, cu mustar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Postat de Pungasa_Rogue

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele....

Citeste continuarea

Soufflé cu cascaval si condimente

Postat de comanligia

Soufflé cu cascaval si condimente

Mai intai am incins cuptorul la 180°c. Pe aragaz am topit untul intr-o craticioara apoi peste am adaugat faina si am amestecat continuu pana sa incorporat. Am adaugat laptele si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2017, 18:57
Foarte gustoase! Si noi am mancat ieri chiftelute!
la 30.08.2017, 19:34
la 30.08.2017, 19:44
Bune rău au fost!
la 30.08.2017, 20:05
Nu se pune, ca nu mi-ai dat si mie vreo doua fierbinti.....
la 30.08.2017, 20:31

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking