Ingrediente
- Aluat:
- 200 g iaurt (2.5%)
- 150 g cascaval
- 275 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita zahar
- Umplutura:
- 400 g piept de pui
- 2-4 legaturi ceapa verde (doar cozile)
- 150 g cascaval
- ulei (pentru prajit-foarte putin)
Mod de preparare
Umplutura: Se taie pieptul de pui in bucatele si se fierbe 30- 40 minute. Se lasa la racit si se adauga cascaval ras (pe razatoarea mica) si cozi de ceapa taiate.
Aluat: Se amesteca iaurtul cu sarea, bicarbonatul de sodiu si zahar. Apoi se adauga cascaval ras (pe razatoarea mica), faina si framantati aluatul. Il impartiti in 4 parti.
Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul, puneti umplutura la mijloc si aduceti marginile spre centru. Se mai intinde putin si se pune la prajit in putin ulei, pe toate partile,intr-o tigaie de ceramica. Asa se procedeaza si cu celelate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu piept de pui si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|