Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 400 gr branza dulce sau foarte putin sarata dar cremoasa
- 200 gr smantana
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Aluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina.
Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat, decupam un cerc.
In fiecare cerc, punem o lingura de crema de branza si apoi adunam marginile catre mijloc si le unim. Crestam apoi placinta dinspre mijloc inspre margine, pe sase locuri. Va arata aproximativ ca o floare si rasucim pe rand fiecare fasie in aceeasi ordine, doar cat sa avem o margine taiata pe tava si una deasupra.
Ungem fiecare placinta cu ou si dam la cuptor 20 min sau pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele fragede cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|