Se face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald.
Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este elastic, se lasă la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.
După 30-45 de minute, când aluatul și-a dublat volumul, se pune pe planșeta presărată cu făină, se mai frământă puțin, pentru a elimina bulele de aer, după care se taie în două bucăți.
Din fiecare bucată de aluat se întinde câte o foaie de 6-7 mm grosime, care se unge cu brânza de burduf. Cu mâinile sau cu sucitorul, se poate presa ușor brânza, pentru a adera la foaia de aluat.
După ce brânza a fost întinsă aproximativ uniform pe toată suprafața, se împăturește foaia în două și apoi în patru, după care se lasă pe planșetă ”să se odihnească” timp de 10-15 minute.
După acest interval de timp (când aluatul a mai crescut puțin) se întinde din nou, cu sucitorul, foaia împăturită, până ajunge aproape la mărimea inițială. Se răzuiește câte o jumătate din cantitatea de cașcaval pe fiecare foaie. Se presează ușor cașcavalul cu mâinile, sau cu sucitorul, ca să adere la aluat și foile se împăturesc din nou,
Se lasă iarăși aluatul împăturit ”să se odihnească” 10 minute, după care din fiecare se întinde câte o foaie mai groasă, de cel puțin 1 cm și se decupează din el pogăcelele, cu ustensila specială, sau cu un pahar. Cine vrea, poate să le decupeze sub formă de pătrate.
Se pun pogăcelele în tava prevăzută cu hârtie de copt. Resturile de aluat se frământă puțin, se întinde o altă foaie și se decupează alte pogăcele, care se pun, de asemenea în tavă. Ultima bucățică de aluat rămasă de la decupat se rotunjește manual, se aplatizează și se pune alături de celelalte pogăcele, în tavă.
Se ung pogăcelele, deasupra și de jur-împrejur, cu albușurile rămase de la aluat (mixate cu sare și boia de ardei) și se presară cu semințe de chimen.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce pogăcelele se rumenesc frumos.
Sunt foarte bune atât calde, cât și reci. Cine le preferă calde, le poate reîncălzi, după răcire, în cuptorul de la aragaz, sau în cel cu microunde.