Aperitiv pogaci cu jumari

Postat de trifadalia in Aperitive / Garnituri
4 Ian 2019 | 2076 vizualizari
Aperitiv pogaci cu jumari

Eu am folosit jumari macinate, adica am avut osanza cruda si am topit-o pentru a face jumari din ea , cu care am uns pogacile. Reteta originala veche este cu osanza.

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 600 gr jumari macinate
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 gr smantana
  • 1 pahar de apa sarata calduta
  • 2 linguri de otet
  • 1 albus de ou pentru uns
  • chimen pentru ornal
  • cascaval razuit pentru ornat

Mod de preparare

Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina.

Compozitia se imparte in 3 parti.

Cealalta jumatate din faina se cerne intr-un castron. Se face o gaura in mijlocul fainii in care se adauga ouale, apa impreuna cu drojdia, smantana si otetul din care se formeaza un aluat care se framanta foarte bine pana se formeaza in aluat niste bule.

Se intinde aluatul cu sucitoarea sub forma dreptunghiulara si se unge cu faina amestecata cu osanza, apoi se impatureste ca si la haios, partea dreapta se aduce pana la mijloc, apoi partea stranga peste, apoi partea din fata pana la mijloc si partea de sus peste cea de jos. Aluatul asa uns se lasa 20 de minute la rece sa se odihneasca. Procedeul se mai repeta inca de 2 ori, in total se unge de 3 ori, respectandu-se aceeasi etapa. Dupa ultima ungere se mai lasa 20 de minute, se intinde cu sucitorul si se taie cu o forma rotunda sau cu un pahar rotunde sau semiluna.

Fiecare bucatica se cresteaza cu cutitul, se unge cu albusul de ou si se presara chimen si cascaval deasupra, apoi se coc 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de mirela0911

Aperitiv pogaci cu jumeri

Se pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 15:18
Ce mult îmi plac! Trebuie să caut jumări ca să fac și eu, pentru că n-am mai mâncat de anul trecut...
la 04.01.2019, 15:20
la 04.01.2019, 16:13
la 04.01.2019, 17:44
Chiar ieri vorbeam despre pogaci ca-mi este dor "
la 04.01.2019, 18:23

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking