Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 g făină albă
- 10-15 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/2 praf de sare
- 1 lingură de ulei
- apă caldă
- Pentru umplutură:
- 300-350 g ciuperci champignons
- 1 ceapă medie
- ulei pentru călit ceapa
- sare
- piper măcinat
- ulei pentru prăjit „portofelele”
Mod de preparare
Prepararea aluatului:
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.
Prepararea umpluturii:
În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.
Se curățăceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Se curăță și se spală bine ciupercile, se taie bucăți nu prea mari și se pun la prăjit, peste ceapă. Când au scăzut. se pune sare și piper, după gust.
Prepararea „portofelelor”:
Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă, mai mare, folosită și pentru colțunași. Se pune umplutură după care se strânge suficient ca să nu se desfacă. „Portofelele” astfel rezultate, se pun la prăjit, în baie de ulei, pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas în care am pus șervețele, sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces. Se consumă, de preferință, calde dar sunt foarte bune și reci. Cine nu are forma sau dorește, poate să modeleze „portofele” mai mari, cum de altfel am făcut și eu, o bucată.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv portofele cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|