Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
20 Mai 2017 | 6754 vizualizari
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

reteta pentru picnic Pentru aceste placinte delicioase m-am inspirat de la Tabita. 

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • sare 
  • pentru umplutura:
  • 500 g urda
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Bati oul si il amesteci cu urda si cu mararul. Adaugi sare dupa gust.

Imparti aluatul in 10 bile si le lasi pe masa de lucru la crescut.
Intinzi o foaie din fiecare biluta si pui cate 2 linguri din umplutura in mijloc. Aduni marginile si le presezi in mijloc. Mai lasi putin la crescut si apoi le pui intr-o tigaie antiaderenta in ulei incins. Le prajesti pe ambele parti la foc mic.
Cand sunt gata, le scoti pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea. Le servesti alaturi de o cana de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose aperitiv

Postat de simona72

Briose aperitiv

Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin...

Citeste continuarea

Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2017, 22:32
Buneee!!!
la 20.05.2017, 22:45
la 20.05.2017, 23:07
Multumesc!
la 20.05.2017, 23:31
la 21.05.2017, 07:32
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking