Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
16 Iun 2014 | 12251 vizualizari
Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

By Gabriela Cara! O placinta minunata, usor de facut, pe placul tuturor de la mic la mare! Cred ca de vreo 2 saptamani poftesc la ea, iar astazi i-a venit randul!:)

Ingrediente

Aluat:

  • 600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • telemea (nu am cantarit-o dar cred ca am folosit 350-400 de grame)
  • cozi de ceapa verde

In plus:

  • 100 g unt/margarina
  • 5 linguri ulei
  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia.

Lasam sa se odihneasca 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai adaugam putina faina.

Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mari iar cozile de ceapa verde (spalate in prealabil) le taiem marunt.

Aluatul obtinut nu se lasa deloc la crescut.

Se imparte in 3 parti egale.

Fiecare bucata se intinde pe masa foarte bine infainata, intr-o foaie cat de poate de subtire.

Untul/margarina si uleiul se pun intr-un castronel si se topesc in cuptorul cu microunde.

Pe masa bine infainata punem prima foaie iar peste ea intindem jumatate din amestecul de unt/margarina si ulei.

Punem ce-a de-a doua foie si intindem uniform telemeaua rasa si cozile de ceapa verde.

Asezam ce-a de-a treia foaie si intindem uniform restul de unt/margarina, amestecata cu ulei.

Se impacheteaza ca in imagini.

Se intoarce si se aseaza in tava, apoi se taie in portii si se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit, o ungem cu un oul batut.

Dam  la cuptorul preincalzit, la foc mare pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 25-30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv muffins cu ou

Postat de rocsi_1612

Aperitiv muffins cu ou

Intr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai...

Citeste continuarea

Cornete umplute cu crema de branza

Postat de mirela0911

Cornete umplute cu crema de branza

Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu  sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml  lapte  sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2014, 21:47
la 16.06.2014, 21:49
Super faine!
la 16.06.2014, 22:00
hmmm super
la 16.06.2014, 22:00
Ce bunatate!!
la 16.06.2014, 22:00
Elena, conform noii politici a bucatarasului, nu mai avem voie sa postam bunaciuni dupa ora 6 seara )))

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking